sobota, 12 kwietnia 2014

Tutorial - kawałek ciasta

Bez dłuższego wstępu od razu przejdę do tłumaczenia ;)

Potrzebne materiały:
-modelina w kolorze ciasta
-modelina biała
-modelina w dowolnym kolorze
-ostry nożyk
-wykałaczka/igła

Modelinę w kolorze ciasta dzielimy na 2 równe części.

Z dwóch części ciastkowej modeliny oraz z białej robimy takiej samej wielkości placki.

Kładziemy je jeden na drugim.

Modelinę w wybranym kolorze rozpłaszczamy.

A następnie owijamy w nią tort.


Niepotrzebne części odcinamy.

A następnie kroimy tort na równe części.

Kawałkom nadajemy fakturkę poprzez robienie igłą krzyżyków.

Na sam koniec dowolnie ozdabiamy i wbijamy szpilkę :)
Wypiekamy.

Koniec :D

Ancymoncia

7 komentarzy:

  1. Uwielbiam twoje torciki i ty dobrze o tym wiesz. *-*
    Świetny tutorial. :3

    OdpowiedzUsuń
  2. Naprawdę ładne, będę musiała kiedyś tego spróbować, bo jak do tej pory nie brałam się za robienie żadnych modelinowych słodkości :) No i czekam na nowości, na pewno co jakiś czas będę tu wpadać ;)
    Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super! Ciastka z modeliny wyglądają świetnie, może dzięki Twojemu tutorialowi spróbuję sama jakieś zrobić :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za każde miłe słowo pod postami oraz za każdą radę, co powinnam zmienić i poprawić :)
Doceniam każdy zostawiony komentarz! :D
Ale nie toleruję przekleństw, obraźliwych komentarzy i tym podobnych ;)